Első tízmilliószoros nap: 2023. március 7

2023-ban március 7-re esik az első első tízmilliószoros nap. A buddhizmus tanai szerint az ezen a napon és a további három hasonló napon minden gondolat, legyen az pozitív vagy negatív, tízmilliószoros erővel hat. Használd ki az univerzum végtelen erejét, hogy a jó jobbá váljon, a pozítív energiák hatványozódjanak!

fehér lótuszok

Első tízmilliószoros nap 2023-ban

A tibeti buddhista naptár legfontosabb dátumai a Buddha életeseményeihez kapcsolódó tízmilliószoros napok. A négy különleges napon az energiák és a teremtő erő szokszorozódnak. A jó és a rossz dolgok egyaránt hatványozódnak.

10 milliószoros napok ugyan a buddhizmus ünnepei, de a különleges napok energiái az egész világmindenségre hatnak. Azok is élvezhetik áldásos hatását, akik nem buddhisták.

A tízmilliószoros napokat Buddha életeseményei határozzák meg. Ezek nem a Gergely naptár szerinti fix dátumra esnek, hanem a holdjárás határozza meg őket. Ezért van az, hogy minden évben más-más napon ünneplik őket.

Az 1. tízmilliószoros nap: Chötrül Düchen napja.

Chötrül Düchen a vajmécsesek és a csodák ünnepe, amit az első holdhónap 15. napján tartanak. Ez általában februárra vagy márciusra esik.

A tibetiek ezen a különleges napon jakvajból készült gyertyákat készítenek, és ezeket meggyújtva ünnepelnek. Buddhánka azokra a csodálatos tetteire emlékezenek ekkor, amelyeket 15 napon keresztül mutatott be, hogy tanítványai hitét megerősítse.

További tízmilliószoros napok 2023-ban

2023. június 4, vasárnap

2023.július 21, péntek

2023.november 4, szombat

Akárcsak az év bármely napját, ezt a napot is használd jóra. Jót tenni, jót kívánni az épp annyi energiába telik, mint rosszat tenni, rosszat kívánni. És miért ne a további előnyökkel járó jót választanánk a rossz helyett?

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük