Elisabeth Gilbert: Rajtam áll …

Elisabeth Gilbert: Rajtam áll kezdető gondolatai nagyon jól illenek az évkezdéshez. Szeretünk ilyenkor egy szebb, jobb élet reményében egy kicsit előre nézni, fogadásokat tenni, megváltoztatni szokásinkat. Ebben is segíthet az alábbi idézet, mert magam is hiszem, hogy valóban rajtunk áll, tőlünk függ, hogy milyen irányba gondolkodunk, mivel és kivel töltjük el a drága időnket, valóban szebb lesz-e a holnap.

Moretti Gemma: Vigyáznak rád

Elisabeth Gilbert: Rajtam áll …

„Rajtam áll, mivel töltöm az időmet, kivel lépek kapcsolatba, kivel osztom meg a testem, az életem, a pénzem, az energiám.

Kiválaszthatom, mit eszem, olvasok, tanulok.

Eldönthetem, hogyan reagálok a kedvezőtlen életkörülményeimre – rajtam áll, hogy átoknak vagy lehetőségnek tekintem-e őket (és azon alkalmakkor, amikor túlságosan tele vagyok önsajnálattal, és nem tudom lelkesen nézni a dolgokat, még mindig megpróbálhatom megváltoztatni a szemléletmódomat).

Megválogathatom a szavaimat és azt, hogy milyen hangnemben beszélek másokkal.

És legfőképpen megválogathatom a gondolataimat.”

További olvasnivalók az évkezdéshez

Az új év kezdeténél nincs tökéletesebb alkalom arra, hogy átalakítsuk életünket, új dolgokat próbáljunk ki. Sokan ilyenkor kezdenek őrületes fogyókúrába, amit a legtöbben rövid idő alatt abba is hagynak. Fogadkozások helyett inkább azt ajánlom, ugorj fejest egy új hobbiba, ami boldoggá tesz. Néhány kézműves technikát felvonultatva segítek, hogy kitaláld melyik hobbi a megfelelő számodra, hogy rátalálj arra az elfoglaltságra, ami megszépíti a napjaid és segít az ellazulásban, a kikapcsolódásban.

Engedd el azokat az embereket kezdetű idézetet találtam az interneten. Nem tudom kiírta valójában. Egyes helyeken Antony Hopkinsnak tulajdonítják a megfontolandó szavakat, míg máshol angol írónőt említenek szerzőjeként. Bárhogy is van, jó kis gondolatébresztő lehet.  Eléggé egybe vág azzal, amit a fületlen bögréről szóló vers üzen. 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük