Dalai Láma: Hiszem

A Dalai Láma: Hiszem című idézete az emberek egyenlőségéről és boldogsághoz való jogaikról szól bölcsen, ahogy azt a tibetiek legfőbb spirituális vezetőjétől már megszoktuk.

Dalai Láma: Hiszem

Hiszem, hogy minden emberi lény veleszületett vágya, hogy boldog legyen, és ne szenvedjen.

Hiszem, hogy az élet igazi célja a boldogság megtapasztalása.

Mindannyiunkban megvan az erő, mely fejleszthető.

Mindegy gazdagok vagyunk vagy szegények, feketék vagy fehérek, keletiek vagy nyugatiak, egyforma erővel rendelkezünk.

További idézetek a Dalai Lámától

Tendzin Gyaco, teljes nevén Dzsepcun Dzsampal Ngagvang Loszang Jese Tendzin Gyaco (olykor Gjaco átírással is) 1935. július 6. -én születt egy tizenhat gyermekes család ötödik gyermekeként. Ő a tizennegyedik dalai láma, a tibeti emigráns kormány egykori vezetője, akinek rezidenciája az indiai Dharamszala városában található.

Tendzin Gyaco gyakran értekezik világi és vallási vezetőkkel, filozófusokkal és tudósokkal, valamint tibeti buddhista tanításokat ad világszerte. 1989-ben neki ítélték a Nobel-békedíjat. Sorban tüntették ki egyetemek és nemzetközi szervezetek elismerő címekkel és díjakkal, 2006-ban például tiszteletbeli kanadai állampolgárságot kapott. 2007. október 7-én pedig az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusi Aranyéremmel tüntette ki. A dalai láma Tibeten kívül több mint százötven tiszteletbeli címet és díjat kapott.

A Boldogság Művészete című könyv a Dalai Láma instrukcióit tartalmazza az élethez. Az általa megfogalmazott szabályok betartása közelebb visz egy boldogabb, teljesebb élethez. 

A tibetiek legfőbb spirituális vezetője, a dalai láma korunk egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő gondolkodója. Ötödikként született egy tizenhat gyermekes családba 1935-ben. Ő az első a dalai láma, aki Nyugatra utazott, hogy a buddhista tanokat hirdesse. A hazánkban is többször megfordult dalai láma életbölcsességei, megfontolásra érdemes gondolatai mindig nagy érdeklődésre tartanak számot.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük