Aranyhíd – Vietnám kedvenc hídja videón

A 2018 júniusában átadott Aranyhíd (Golden Bridge) Vietnam egyik legkedveltebb látványossága. A gyönyörű hídon két hatalmas kőkéz tart egy aranyszalagot a völgy felett.

Aranyhíd - Vietnám kedvenc hídja

Az Aranyhíd Vietnam harmadik legnagyobb városa és a legkedveltebb turistacélpontja, Da Nang mellett található. Csodálatos tengerpartja mellett egyre népszerűbb a hegyvidéki üdülőkomplexuma, a Bà Nà Hills is, ahova a híd épült.

Đà Nẵng Vietnám egyik legjelentősebb kikötővárosa, a Dél-kínai-tenger partvidékén. Tőle északra Vietnám korábbi fővárosa, Huế, délre és nyugatra pedig Quảng Nam fekszik. Keletről a Dél-kínai-tenger határolja. 764 km-re található Hanoitól és 964 km-re Ho Si Minh-várostól.

Bà Nà Hills vagy Sun World Ba Na Hills egy üdülőhely a Trường Sơn-hegységben, Da Nang városától nyugatra, Vietnam középső részén. Az üdülőkomplexumot 1919-ben francia gyarmatosítók alapították. 1500 méter tengerszint feletti magasságban található, kilátással a Keleti-tengerre és a környező hegyekre. Több felvonó is segíti a turisták közlekedését.

A 150 méter hosszú, 8 méter széles, 1400 magasan a tengerszint felett emelkedő gyalogos Aranyhídat (vietnami nyelven: Cầu Vàng ) úgy tervezték, hogy a kábeltelevíziós vezetékeket is elrejtse és festői kilátást és idegenforgalmi látványosságot biztosítson.

A híd két oldalán található virágos sáv színes keretet ad a szerkezetnek. A megvalósult projekt egy 2 milliárd dolláros beruházásnak a része, melynek célja Vietnam turisztikai fejlesztése.

Aranyhíd (Golden Bridge) videón

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Hű ez valami csodás látvány!
    Köszönöm: Magdi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük