A Vonzás Törvénye és 12 alapigazsága

A Vonzás Törvénye az egyik leggyakrabban használt ezoterikus fogalom. Abból indul ki, hogy minden gondolat rezgéseket bocsát ki és a hasonló a hasonlót vonzza. Ha túl sokat gondolunk a rosszra, akkor gyakrabban történik velünk rossz dolgok. Ugyanakkor, ha pozitívan gondolkodunk, a jó dolgokat dolgokat vonzzuk magunkhoz. A Vonzás Törvényénak 12 igazsága segíthet tisztábban látni és jobban élni az életet.

A Vonzás Törvénye és 12 alapigazsága

A Vonzás Törvénye

A vonzás törvénye szerint az ember gondolatai irányítják életet. A gondolatoknak teremtő ereje van: amire gondolunk, és hisszük, hogy ez lehetséges, az valósággá válik. Ez az állítás ellentmond több tudományos ténynek, ezért több tudós is tagagja létezését.

A vonzás törvénye a 2006-ban megjelent A titok című filmmel és az Ábrahám tanításai című könyvvel került be a köztudatba, de sokkal régebbi eredetű. A film célja, éppen az volt, hogy minél szélesebb körben megismertesse a vonzás törvényét az emberekkel.

Az elképzelés a hinduizmusban is megjelenik, 1877-ben Helena Blavatsky is használta a kifejezést ezoterikus rejtélyekről szóló első könyvében. A New York Times 1879. április 6-i kiadása az első jelentősebb újság, amiben szerepel „a vonzás törvénye” kifejezés.

A 20. század közepétől a 2000-es évek elejéig számos szerző különböző nevekkel emlegette az elvet: pozitív gondolkodás, szellemi tudomány, pragmatikus kereszténység, gyakorlati metafizika, isteni tudomány stb.

A Vonzás Törvényének 12 igazsága

1. A tiltás létrehoz.

2. A tagadással állítasz.

3. Aminek ellenállsz, az hat rád.

4. Amitől félsz, az bekövetkezik.

5. A teremtéshez tér kell.

6. Ami téged vonz, azt te is vonzod.

7. Amit elfogadsz, attól teret kapsz.

8. Amiről van egy képed, arra képes vagy.

9. Csak akkor kaphatod azt, amit akarsz, ha tudod mi is az.

10. Nem kell, hogy kutass a szeretet után, amikor abból vagy.

11. A karma titka:” Ami körbe megy az körbe jön”.

12. Amit megosztasz másokkal, azt meghálálja az Univerzum.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük