Szabó Magda: Hinni

Szabó Magda: Hinni című, rövid, de annál velősebb versét ajánlom szeretettel.

fehér lótuszok

Szabó Magda: Hinni

Hinni szeretnék a kimondott szóban,
Hinni az emlékekben, egy régi fotóban.
Hinni szeretnék egy darabka kőben,
Egy száraz faágban,vagy épp zöldelőben.

Hinni szeretnék a könyv betűiben,
A madarak dalában, a tiszta levegőben,
Hinni a szóban, a segítő kézben,
Hinni szeretném, hogy van miben hinnem.

További idézetek Szabó Magdától

“Emlékezz mindenre, aminek örültél, ami jó volt, emlékezz arra, amit érted tettek, a nehéz órákra, amelyek szerencsésen elmúltak, és azokra, akik segítettek abban, hogy elmúljanak. Emlékezz arra, hogy segíteni kell azokon, akik rászorulnak. Emlékezz arra, hogy önzetlen légy, fáradhatatlan, becsületes, igazmondó és önfeláldozó. Felejtsd el, ha félsz! Felejtsd el, ha gonosz indulataid vannak! Emlékezz arra, hogy mi a jó, és sose felejtsd el, hogy csak jót szabad tenned, ártanod soha.” /Sziget-kék/

Szabó Magda: Születésnapi vers című versét saját, október 5-i születésnapjára írta. A Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas magyar író, költő, műfordító, tanár, bölcsészdoktor 2007-ben távozott el közülünk.

Szabó Magda olyan fantasztikusan tudta egymás mellé helyezni a szavakat, hogy a regényeiből kiragadott néhány soros idézetek önmagukban is megállják a helyüket és örökérvényűek. Fogadd szeretettel a Szabó Magda idézetek legszebbjeit!

Szabó Magda szavait nem lehet megunni. A szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok is érvényesek és időtállóak. Szerintem az újabb idézetek Szabó Magdától épp oly népszerűek lesznek, mint az előzőek voltak.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük