Országos Kaktuszkiállítás és Vásár az ELTE Füvészkert 2023

Országos Kaktuszkiállítás és Vásárt rendez az ELTE Füvészkert 2023. szeptember 8 és 10 között. A csodálatos környezetbe Dél-Amerika szukkulensei, kaktuszok, orchideák és broméliák költöznek be három napra a Kaktuszgyűjtők társaságának köszönhetően.

őszi kaktusz kiállítás 2023 plakátja

Országos Kaktuszkiállítás és Vásár az ELTE Füvészkert 2023. szeptember 8-10

Dél-Amerika változatos szukkulens növényvilága Brazíliától egészen a Tűzföldig terjed, változatos domborzati és éghajlati viszonyokkal.

A növényvilág e családjának rengeteg faját találhatjuk a földrészen, melyeknek csak egy kis szegmensét szeretnénk bemutatni őszi kiállításunk alkalmával. Természetesen a kiemelt növénycsoport a kaktuszok világa, óriási fajgazdagsággal, hiszen olyan kedvelt fajok találhatók meg ezen az óriás méretű kontinensen mint, a Notocactus, Parodia, Melocactus, Discocactus, Rebutia, Sulcorebutia, Copiapoa, Neochilenia nemzetségek , nem beszélve az oszlopos és fán lakó fajok sokaságáról.

A kaktuszok mellett helyet kapnak rendezvényünkön a kaktuszflóra gyakori kísérőnövényei a fákon vagy sziklák oldalfalain élő pozsgás jellegű egzotikus virágú orchideák, Laelia, Cattleya, Brassavola, Oncidium stb fajok képviselői, valamint az ugyancsak szárazságot és sok fényt elviselő bromélia fajok a Neoregeliák, Hechtiák, Dyckiák, Hohenbergiák, Billbergiák , Tillandsiák díszes levelű vagy csodálatos virágú képviselői.

Ez utóbbi egzotikus szépségeket a Magyar Orchidea Társaság lelkes tagjai valamint a Füvészkert gyűjteményes darabjai tárják Önök elé.

Aki kedvet kap a növények tartásához a kiállítás alatt beszerezheti első vagy több századik kedvencét, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket!

A kisgyermekes családokat kézműves programokkal várjuk szombaton és vasárnap.

A kiállítás szeptember 8-10ig az ELTE Füvészkertjében (Budapest VIII, Illés utca 25.) látogatható naponta 9-17 óráig!

www.kaktuszgyujtok.hu

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük