Márai Sándor: Füveskönyv – Arról, hogy emberi méretekben élünk

Márai Sándor: Füveskönyvből hoztam egy idézetet, ami az „Arról, hogy emberi méretekben élünk” alcímet kapta.

Kopányi László: Őszi vers

Márai Sándor: Füveskönyv – Arról, hogy emberi méretekben élünk

Fáradt vagy élni? Igen, egy napon úgy érzed, túlságos feladatra vállalkoztál, mikor embernek születtél e földre.

Túl sok volt az ellenállás, a kiszámíthatatlan, az ellenséges, az aljas, a reménytelen, túl sok volt a feladat, túl sok a szenvedés, a csalódás. De nem gondolod-e, nem érzed-e, hogy éppen ez a reménytelenség, ez a „túl”, ez a „sok” adott rangot és értelmet életednek? Nem érzed-e, hogy feladatod volt, személyes dolgod? Nem érzed-e, hogy a természet, mely olyan esztelenül túloz és pazarol, megtisztelt azzal, hogy embernek alkotott és emberi mértékben szabta ki feladatod a földön? Mi lehetsz más, mint fáradt? Ez volt a dolgod: hogy élj és elfáradjál.

További idézetek Márai Sándortól

Márai Sándor: Arról, hogy negyvenéves korára mindent tud az ember című idézete a sokszor idézet Füveskönyvből számazik.

Márai Sándor köztudottan szerette a természetet. „És mégis, ma is, így is, örökké mennyit ad az élet!” – híres mondata az Ajándék című versének kezdő sora. A vers megtanít arra, hogy vegyük észre az élet apró csodáit és örüljünk a bennünket körülvevő szépségeknek.

Márai Sándor idézeteket gyakran osztok meg itt a blogon. Ezek a hosszabb szövegrészből kiragadott gondolatok önmagukban is megállják a helyüket. Elgondolkodtatnak, tovább gondolásra ösztönöznek. Márai Sándor: Az élet értékéről szóló idézete a Füveskönyvből is pont ilyen.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük