Kormányos Sándor: Lásd meg a csodát

Kormányos Sándor: Lásd meg a csodát című verse önmagunk felfedezésére, a rejtett csodáink megtalálására ösztökél. Mert bizony minden ember lelkében ott az igazi csoda, amit néha nehezen találunk meg.

Kormányos Sándor: Lásd meg a csodát …

Lásd meg a csodát

fűben, fában

minden apró

kis virágban.

Nyíljon a szemed

szépre, jóra

ne láss mindent

elmosódva.

Csodálkozz rá

a napsugárra,

fű közt alvó

kis bogárra.

A szemeddel együtt

nyílik lelked,

s a világ ezer

csodát felfed.

S ha szíved majd minden

szépre dobban,

keresd a csodát

önmagadban!

További versek és idézetek hasonló gondolatokkal

A Csernus Imre idézetek nőknek szólva is pont olyanok, mint gazdájuk. Nincs bennük semmi romantikus maszlag. Nem simógatóak, nem kedveskedőek. Sokkal inkább mellbe vágóak. Néha már pofátlanul durvák. Olyan igazi Csernus dokisak.

A legnagyobb indiai gondolkodó, Mahatma Gandhi legismertebb gondolatai az emberiséget fenyegető 7 veszélyének  megfogalmazása. Bízom benne, hogy az újabb Gandhi idézetek is elnyerik majd a tetszésedet.

Aranyosi Ervin a Szeresd Önmagad című versében rendkívül fontos gondalatot fogalmaz meg. A boldog, kiegyensúlyozott élethez elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk saját értékeinkkel, elfogadjuk és szeressük saját magunkat. Hogy is várhatnád el másoktól, hogy feltétel nélkül szeressenek, ha magadban bizonytalan vagy? A hogy a kortárs költő mondja: „Ha elveszíted hited magadban, hidd el, hogy semmid sem marad!”

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük