Kínai tanítás a pénzről

A pénz lehet napjaink megkeserítője (itt persze főleg a hiányára gondolok) és bearanyozója is. Sokan szükséges rossznak tartják, és csak kevesen tudnak jól bánni vele. A pénzért mindent megvehetsz tételt igyekszik cáfolni az a kínai tanítás, amit most mutatok. Igazából nem tudom melyik gondolkodótól származik, talán a kínai bölcsek bölcsének tartott Konficiusztól. Mindenesetre nagyon találónak és megfontolandónak érzem ezeket a gondolatokat a fránya pénzről. 

Kínai tanítás a pénzről

Kínai tanítás a pénzről

„Vehetsz házat, de otthont nem;

vehetsz ágyat, de álmot nem;

vehetsz órát, de időt nem;

vehetsz könyvet, de tudást nem;

vehetsz pozíciót, de tiszteletet nem;

megfizetheted az orvost, de az egészséget nem;

megveheted a szexet, de a szerelmet nem;

megveheted a lelket, de az életet nem.”

További olvasnivalók a pénzről

„Pénz minden olyan meghatározott értékkel bíró tárgy, amely a kereskedelmi forgalomban hosszabb-rövidebb ideig, mint állandó fizetési eszköz használatos, amelynek átadásával dolgokat lehet megvásárolni, illetve adósságokat törleszteni.” – szól a wikipédia cikke a pénzről.

Még, hogy pénzteremtés növényekkel? Ugyan már… Még is mi köze lenne a növényeknek az ember pénztárcájához és gazdaságához? Maximum egy kertész vagy egy virágárus dicsekedhet pénzhozó növényekkel. Vagy talán mégis van valami alapja őseink hiedelmeinek? Egy próbát megér! Íme, a 10 leghálásabb növény, ami gyarapíthatja a pénztárcádat!

Pénzt és gazdagságot hozó növények

Magam részéről egyáltalán nem vagyok híve a pénz ajándékozásnak, kicsit megúszós ajándéknak tartom. Sokkal jobban kedvelem az élmény vagy a kézzel fogható tárgyi ajándékokat. Ennek ellenére elismerem, hogy vannak helyzetek, amikor a pénz ajándékozás kreatívan a célra vezetőbb megoldás. Erre hoztam most pár ötletet.

Pénz ajándékozás kreatívan

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük