Hiteles lakossági áram és földgáz kalkulátor az MVM-től

Legtöbbünk agya hetek óta a rezsicsökkenés csökkentése következtében megemelkedett rezsiköltségeken kattog. Próbáljuk kitalálni, mennyi lesz ténylegesen az áram- és a gázszámla havi végössze és legfőkébb, miből tudjuk majd kifizetni. Most végre vége a találgatásoknak, az MVM honlapján megjelent a hiteles áram és földgáz kalkulátor. Az éves fogyasztás megadásával egyszerűen lekérdezhető, hogy mennyi lesz 2022 augusztustól az energiaszámla éves összege. Már csak azt kell kifundálni, miből tudjuk kigazdálkodni a magasabb összeget…

Hiteles lakossági áram és földgáz kalkulátor

Rengeteg találgatás és kalkulátor látott napvilágot azóta, hogy a kormány bejelentette a rezsicsökkentés csökkentését, azaz azt, hogy a lakossági fogasztók átlag feletti fogyasztásáért piaci árat kell fizetni. Szinte minden nagyobb hírportál azonnal készített egy kalkulátort és az emberek saját maguk is próbálták kiokoskodni mennyivel kell többet fizetniük 2022. augusztusától havonta az áramért vagy a gázért.

A gázszámla esetén nehezítette a számolgatást a tény, hogy az új árakat köbméterben adták meg, míg a számlán joule-ban számolnak.

Örömmel tapasztaltam, hogy az MVM közzétett egy hiteles áram és egy földgáz kalkulátort. Így most már nem kell bizonytalanságban élnünk, legalábbis ami a számla végösszegét illeti. Hogy fogjuk kifizetni, az már egy másik kérdés…

Nagy előnye a kalkulátornak, hogy nemcsak az MVM előfizetők nézhetik meg itt a számlájuk éves végösszegét, hanem valamennyi magyarországi szolgáltató ügyfelei megtudhatják innen a díjat.

Amíg nem néztem meg a kalkulátorokat, nem is gondoltam, hogy az sem mindegy, melyik szolgáltatóval vagyunk szerződésben. A gázár kiszámolása közben tapasztaltam, hogy éves szinten több mint 10.000 Ft-tal is több lehet a számlánk az egyik szolgáltatónál, mint a másiknál.

Mindkét kalkulátorba néhány egyéb adat mellett az éves fogyasztott mennyiséget kell beadni, és az áfával növelt éves összeget írja ki a program. Szerintem hasznos lenne, ha ezt az összeget rögtön egy hónapra vetítve is megadnák. Igaz, hogy el tudjuk osztani 12-vel, de nekik csak egy egyszeri és egyszerű munka lett volna, cserébe pedig sok embert megkímáltek volna a további számolgatástól.

MVM áramkalkulátor

Szeretné megtudni áramfogyasztása 2022. augusztus 1-jétől érvényes árak alapján becsült éves költségét? A lenti kalkulátor segítségével könnyedén kiszámíthatja a tájékoztató jellegű adatokat, amely a 2022. augusztus 1-től 2022. december 31-ig tartó időszakra érvényes árakkal számol.

Az árak a fenti időszakot követően változhatnak. – olvasható az áramkalkulátor oldalán.

Az áramkalkulátort az alábbi linkre kattintva éred el:

https://www.mvmnext.hu/aram/pages/online/arkalkulator.jsf

MVM földgázkalkulátor

Szeretné megtudni gázfogyasztása 2022. augusztus 1-jétől érvényes árak alapján becsült éves költségét? A lenti kalkulátor segítségével könnyedén kiszámíthatja a tájékoztató jellegű adatokat, amely a 2022. augusztus 1-től szeptember 30-ig tartó időszakra érvényes árakkal számol. Az árak a fenti időszakot követően változhatnak.

Jelenleg a fogyasztói közösségekre (társasházakra) és nem lakossági felhasználókra nem lehetséges árakat kalkulálni. – olvashatjuk az oldalon.

Itt azért az nagyon meglepett, hogy csupán szeptember 30-ig írja az árak érvényességét.

A földgázkalkulátort az alábbi linkre kattintva éred el:

https://www.mvmnext.hu/foldgaz/Egyetemes-Szolgaltatas/Ugyintezes/Arak-dijszabasok/Eves-dijkalkulator/dijkalkulator

Jó számolgatást kívánok!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük