Csitáry-Hock Tamás: És hazudod tovább az életet

Csitáry-Hock Tamás: És hazudod tovább az életet című idézete igen elgodóndolkodtató.

Medárd napja

Csitáry-Hock Tamás: És hazudod tovább az életet

Szakadó eső, köd, napsütés, tomboló orkán, szelíd tavasz, perzselő nyár, tarka ősz, zöldellő erdő, azúrkék óceán… Nem látod, nem tudod. Mert háttal ülsz. Háttal az ablaknak. Amin túl ott a világ. Szakadó esővel, köddel, napsütéssel, tavasszal, ősszel, tóval, óceánnal… annyi mindennel. De te nem fordulsz meg. Nem fordulsz meg, mert félsz. Félsz attól, hogy a látvány magával ragad, és netán majd ki akarsz lépni az ajtón. Ezért inkább háttal ülsz, és azt hazudod magadnak, hogy szebb az, amit magad előtt látsz, mint ami mögötted van. És hazudod tovább az életet.

További elgondolkodtató idézetek

Socrates esete a pletykával igen tanulságos. Nem tudom mennyi a valóságtartalma, mert a Facebookon találtam, de akár példabeszéd is lehetne. Az biztos, ha a hármas szűrőpróbát mindenki betartaná, már is jobb lenne a világ.

Fogadd szeretettel Moretti Gemma: Másként című elgondolkodtató versét.

Az utóbbi időben több novellát is megosztottam már Palotás Petrától. Most ezekből kiragadott időzeteket hoztam, amelyek így önmagukban is megállják a helyüket. Jöjjenek az elgondolkodtató Palotás Petra idézetek!

A neves dán meseíró, Hans Christian Andersen sok szívhez szóló, elgondolkodtató történetet írt. Talán A két gyertya című mesét is Petőfi Sándor felesége, Szendrey Júlia fordította, akinek a fordításában jelentek meg először magyarul Andersen meséi nyomtatásban 1856-ban. 

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük