Apró dolgoktól lesz szebb a világ – legyél hétköznapi hős

Te is lehetsz, sőt lehet, hogy naponta többször vagy is, hétköznapi hős. Elég csupán néhány jó szó, egy mosoly, egy jó cselekedet, egy apró gesztus a másik felé és máris jobb lesz a világ és megérdemelten viselheted a hétköznapi hős megtisztelő titulust. Nézd meg ezt a videót és megérted miről beszélek!

hétköznapi hős

Ki a hős?

„A hős szó leggyakoribb jelentése olyan férfi vagy nő, aki egy történet, különösen a mítosz, mese, legenda és monda központi szereplője, vagy egy népcsoport, kultúra rendkívüli, önfeláldozó tettet végrehajtó híres személyisége. Olyan valaki, aki egy átlagos személynél lényegesen kiválóbb jellem vagy rendkívüliek a tulajdonságai, és ezek az adottságok képessé teszik arra, hogy azokat a különleges tetteket véghez tudja vinni (hősies cselekedetek), amelyekről híressé válik. Ezek a képességek nemcsak testi, fizikai jellegűek, hanem lelki, szellemi erők is. A hős általában megfelel az adott kultúrában jónak és nemesnek tekintett dolgok definíciójának.

A hős központi figura olyan szépirodalmi művekben, mint az eposz, elbeszélő költemény, lovagregény.” – olvasható a wikipédiában.

Hétköznapi hős viszont bárki lehet néhány egyszerű jó cselekedettel.

Legyél Te is hétköznapi hős! – videó

Nézd meg videón, milyen egyszerű hőssé válni mások szemében.

Ugye milyen egyszerű? Biztos vagyok benne, hogy már neked is megvolt a mai jótéteményed, amivel segítettél másokon, örömet okoztál. Ha egy pár pillanatra is, de elérted, hogy más is szebbnek lássa a világot. És ez már nem semmi. Ezért már érdemes volt megérni a mai napot!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük