Virágos szexuálisfelvilágosítás – így szexelnek a virágok

Így szexelnek a virágok címmel találtam egy csodálatos ismeretterjesztő videót, ami növények szaporodásáról, a beporzásról, vagyis a megtermékenyítésról beszél érthetően és élvezetesen.

Így szexelnek a virágok

Ez már nem az első szexről szóló okoskodás, amiről itt a blogban írok, hisz már bemutattam, milyen a szexuális felvilágosítás 2018.ban.

A beporzás csodája

A növények egész élete a fajfenntartásról szól. Eszedbe jutott már egy különleges virág láttán, hogy szépsége csupán a szexről szól? Pedig így van! A növények különleges formái, elbűvölő színviláguk, a bódító vagy épp kibírhatatlanul büdös illatuk, egyedülálló hőmérséklet változattó képességük egyetlen célja egy jó kis szex.

Egy fantasztikusan élvezetes, gyönyörű videóra bukkantam, ami bemutatja, hogy a növények milyen praktikákat alkalmazza hódítják meg, vonzzák magukhoz a rovarokat. Jonathan Drori lenyűgöző videója bemutatja azokat a fortélyokat, trükkös módszereket, melyeket a több, mint 250 ezer virágos növényfaj fejlesztett ki, hogy magához csalogassa a beporzó rovarokat és fennmaradhasson.

A festői szépségű képekkel gazdagított és jó humorú előadásból azt is kiderül, hogy a növényvilágban is mindennek van ára. Egy-egy növény akár évtizedekig fejlődik azért, hogy egyetlen egyszer virágba boruljon, ami aztán a pusztulását is okozza. A rovarok sem önzetlenül végzik a beporzást, éltető nektárt remélnek tőle. – olvasható a Balkonada blogon.

És akkor álljon itt egy kis versike az állatvilág legismertebb szexmunkásáról.

Gyurkovics Tibor: Méhmunkás

Zümmög, ahogy elsuhan,
virágokra rázuhan.
Begyűjti a nektárport,
királynőjének hódol.
Minden este elszámol,
minden reggel elindul
napsütésben, szélesésben
minden nap csak robotol.
Ha meglátod egy virágon,
hozzá ne érj, kardja van,
beléd szúrja, inkább meghal.
Télen ő csak vegetál,
nyári napsütésre vár,
alszik bundában egy báb.

Így szexelnek a virágok – videó

Jonathan Drori élvezetes előadásában megmutatja, hogy a virágos növények – a több mint negyedmillió faj – milyen rendkívüli módon fejlődtek, hogy vonzzák a rovarokat a pollenük terjesztésére.

A videó angol nyelvű. Magyar felirat beállítható hozzá, így akár angol nyelvleckeként is kitűnő. Mindenképp nézd meg, érdemes!

A magyar feliratot az alábbi módon tudod beállítani:

 • kattints a Beállítást jelző fogaskerékre (jobb alsó sarokban, a Youtube felirattól balra)
 • majd kattints a feliratok lehetőségre és válaszd ki a magyar nyelvet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

 1. Koppel Tibor szerint:

  A Magyar felirat nem volt sajnos látható!

  • Nagy Jucó szerint:

   Kedves Tibor!

   A beállítások között találod a magyar nyelvű felirat megjelenítését. A cikkbe beleírtam, hogy mit kell megnyomni a magyar felirat megjelenítéséhez. Remélem ez alapján sikerül beállítanod. Sok sikert kívánok: Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük