Szeretlek Apa – Apa és kisfia esete a szeretettel

Olvastam egy nagyon elgondolkodtató történetet szülő és gyerek viszonyáról Szeretlek Apa címmel. A történet elég megrázó, de sajnos nem egyedi eset mai világunkban. Üzenete egyértelműen az, hogy okosan figyeljünk egymásra, értsük meg a másik cselekedeteit, gondolatait és na hagyjuk, hogy elragodjon bennünket a hév. 

Szeretlek Apa

Szeretlek Apa

Míg egy férfi új autóját polírozgatta, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára. Haragjában a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem figyelve, hogy egy franciakulccsal üti. A kórházban a gyermek elveszítette az ujját a többszörös törés miatt.
Amikor a gyermek meglátta a kórházba hozzá érkező apját, szemében fájó tekintettel kérdezte: Apa, mikor fog visszanőni az ujjam? Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott. Visszament az autójához és többször belerúgott. Saját cselekedetétől feldúlva leült az autó elé és a karcolásokat nézte, majd megfejtette az írást.
A gyermek ezt karcolta az autó oldalára:
„SZERETLEK APA!”

Mélységesen megrendít, amikor felnőtt emberek kilátástalannak hitt élethelyzetekben ártatlan gyerekeket bántanak, ne adj isten, veszik el az életét.

Mai világunk hasonlít a napraforgóra. Mindig a fényfelé fordulunk, a csillogót, a ragyogót keressük, elvakít a szépség, a fényesség. Közben pedig megfeledkezünk a lényegről, egymásról. A tárgyak arra vannak, hogy használjuk őket, az emberek pedig szeretetre teremtettek. Nem pedig fordítva, mint a fenti történetben.

A történetből fontos tanulságokat szűrhetünk le. Az odafigyelés, a türelem, a másik szavának  meghallgagatása, motivációjának megértése, véleményének elfogadása elengedhetetlen az emberi kapcsolatainkban.

Mindig számoljuk el 10-ig mielőtt valamit megteszünk, ne hagyjuk, hogy érzelmeink eluralkodjanak rajtunk. Vigyázzunk gondolatainkra, mert szavak lesznek belőlük, amikkel megsérthetünk másokat. Óvatosan bánjunk a szavakkal, mert cselekedetek lesznek belőlük, a cselekedeteink könnyen megszokássá válhatnak. A megszokások pedig szenvedéllyé alakulhatnak át, a szenvedélyek pedig rabsághoz vezethetnek és a végzeteddé válhatnak.

A harag és a szeret nem ismernek határt! Válaszd a szeretetet a harag helyett, meglátod mennyivel több értelmet nyer az életed! Sok sikert kívánok a gyakran nem könnyű feladat megvalósításához.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük