Pinterest, a kreatív nők mekkája

A Pinterest közösségi platform töretlenül népszerű Magyarországon is. A platformot gyakran használják az emberek kreatív ötletek és inspirációk gyűjtésére, legyen szó otthon szépítésről, esküvői tervekről, ételreceptekről, növénygondozásról vagy bármilyen más témáról. Emellett sok vállalkozás is használja a Pinterestet a termékeik vagy szolgáltatásaik promoválására, valamint az online jelenlétük erősítésére. Most elmondom, mi is a Pinterest lényege, miért és mire érdemes használni magánemberként.

levendulás Pinterest tábla

Pinterest, az ötlet adó közösségi média platform

A Pinterest egy online vizuális keresőmotor és közösségi hálózat, amelyet 2010-ben alapítottak. A platform fő célja az inspiráció gyűjtése és megosztása különböző témákban, például otthoni dekoráció, divat, receptek, utazás, hobbi, művészet stb.

A Pinterest lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy „táblákat” hozzanak létre, amelyekben különböző témákhoz kapcsolódó képeket és videókat menthetnek. Ezeket a táblákat másokkal is meg lehet osztani, és más felhasználók tartalmai is könnyen megtalálhatók és elmenthetők.

Összességében a Pinterest egy olyan platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felfedezzenek és megoszthassanak inspiráló tartalmakat számos különböző téma és érdeklődési kör szerint.

Pinterest táblák

A Pinterest használata mind magaánemberként, mint vállalkozásként ingyenes, egyszerű és magyar nyelven is elérhető.

Elérhetősége: http://www.pinterest.com/

Természetesen évek óta magam is használom a Pinterestet, magán és üzleti céllal egyaránt, amit Nagy Juco blogger néven találsz meg. Minden blogomhoz – balkonada.hu, kozelestavol.hu, viragotegymosolyert.hu van több táblám is, különböző tematikákkal. Van pl. balkonkertészkedés, növénygondozás, szobanövenyek, ételreceptek, karácsonyi ételek, csináld magad ötletek, idézetek, UNESCO világörökségek, várak, Magyarország megyénkénti látnivalóik tábláim is. Továbbiakban ezekről mutatok majd be részeket.

Pinterest előnyei

Vizuális inspiráció

A Pinterest egy végtelen forrás vizuális inspirációra és ötletekre szinte minden témában, beleértve az otthoni dekorációtól kezdve az ételkészítésen át egészen az utazási célokig.

Tartalom megosztása

Bármilyen tartalmat megoszthatsz, legyen az kép, videó vagy blogbejegyzés. Ez lehetővé teszi a személyes kreativitás kifejezését vagy akár vállalkozásod promoválását.

Keresési lehetőségek

A Pinterest rendkívül hatékony keresési funkciókat kínál, így könnyedén megtalálhatod az érdeklődésednek megfelelő tartalmakat.

Közösségi funkciók

Lehetőséged van követni más felhasználókat, „táblákat” létrehozni különböző témákhoz, és mások által létrehozott tartalmakat menteni vagy megosztani.

Pinterest használata

Pár lépéses regisztráció után táblákat (boardok), vagyis tematikus faliújságokat hozhatunk létre. A korlátlan számú és méretű táblákra képeket tűzhetünk ki – ezt hívják pinelésnek -, amelyek mellé akár szöveget is írhatunk.

A lényeg a látványon, azaz a képeken van. Képeket saját eszközünkről (telefon, tablet, számítógép) is feltölthetünk, bár nagy hátránya, hogy nem lehet egyszerre több képet kiválasztani, az csak egyesével megy. Másik lehetőség, hogy az interneten talált képeket tesszük ki a saját táblánkra a weboldal linkjének megadásával. Így a legközelebbi alkalommal nem kell keresgélni, egyszerűen megtaláljuk a saját táblánkon.

A Pinterest a Facebookkal ellentétben a személyeket nem az ismeretség, hanem érdeklődési kör vagyis a kedvelt képek alapján kapcsolja össze. Lehetőség van arra, hogy mások tábláit kövessük – és ezzel értesüljünk az új tartalmakró, módosításokról -, és ugyanígy mások is követhetik a mi táblánkat.

Más személyek tábláján lévő képet is hozzáadhatunk a saját táblánkhoz a PIN it gombbal, hogy később bármikor egyszerűen megtaláljuk azt. A rendszer előnye, hogy akár hány táblára kikerül egy kép, az eredeti forrás linkje mindig megmarad, így látni lehet, hogy honnan töltötték fel a Pinterestre.

A Pinteresten található képeket megoszthatjuk a Facebookra és lájkolhatjuk is. Lehetőség van arra is, hogy a Pinterestes tábláinkat a Facebook oldalra integráljuk, amivel szintén nagyobb látogatottságot érhetünk el.

Tippek a Pinterest eredményes használatához

  • Optimalizáld a címkéket: Használj releváns címkéket (tageket) minden feltöltött tartalomhoz, hogy könnyen megtalálhassák azokat, akik számára érdekes lehet.
  • Frissíts rendszeresen: Győződj meg róla, hogy rendszeresen frissíted a tartalmaidat és követsz újabbakat, így folyamatosan inspirált maradhatsz.
  • Építs kapcsolatokat: Kövesd azokat a felhasználókat, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, és interakcióba lépj velük, hogy építs kapcsolatokat és növeld a követőid számát.
  • Alkalmazd az analitikát: Használd az elérhető analitikai eszközöket, hogy nyomon kövesd a teljesítményedet, és alkalmazkodj az eredmények alapján.

A Pinterest tehát egy ingyenes lehetőség arra, hogy a kívánt csoportosításban megmutassuk fotóinkat a világnak, ügyfeleinknek. Kár lenne kihagyni.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük