Paulo Coelho: Építés vagy az Ültetés

Mára csak egy igen rövid, de velős gondolatot hoztam. Paulo Coelho: Építés vagy az Ültetés sorai talán néhány embert elgondolkoztatnak. Magam részéről, már rég az ültetés mellett tettem le a voksom. Próbálok folyton ültetni és úgy élni, hogy az élet valóban egy nagy kaland legyen számomra.

talán néhány embert elgondolkoztatnak. Magam részéről, már rég az ültetés mellett döntöttem.

Paulo Coelho: Építés vagy az Ültetés

Az embernek kétféle attitűdje lehet az életben: az Építés vagy az Ültetés. Az építők munkája évekig is eltarthat, de egy napon véget ér. Akkor megállnak, és az általuk emelt falak szabják meg a határaikat. Az élet elveszíti értelmét, amint véget ért az építés. Ezzel szemben vannak az ültetők. Ők folyton küzdenek a viharokkal, az évszakokkal, és csak ritkán pihennek. Az épülettel ellentétben a kert fejlődése soha nem ér véget. És miközben állandó figyelmet követel a kertésztől, azt is lehetővé teszi, hogy az élet egy nagy kaland legyen számára.

Paulo Coelho titkai

Paulo Coelho brazíl író napjaink legolvasottabb és legnépszerűbb írói közé tartozik. Sikerét elsősorban közérthető és elgondolkodtató mondanivalójának és gördülékeny stílusának köszönheti. Előszeretettel ír spirituális utazásokról, gyakran boncolgatja az emberi lelket, megpróbálja elemezni, miként juthat el az egyén a boldogsághoz. Coelho 12 titka írásában azokat az életbölcsességeket fedi fel, amelyeket megtanult az élete során és mások által is követendőnek tart.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Katalin Horváth Jánosné szerint:

    Nagyszerű gondolatok.Bár nem tudtam ezekről az atitüdökről, én egész életemben építettem és ültettem . Most 75 évesen építettem meg kicsiny mézeskalács házikóm, és most jön az ültetés, ami egy nagy kaland lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük