Hogyan hasznosíthatjuk a járássegítőt, ha a gyerek már kinőtte azt?

Az önálló járás képességének elsajátítása fontos mérföldkő a babák és a szüleik életében is – ennek az állomásnak a minél gördülékenyebb elérését hivatottak a járássegítő játékok szolgálni. Sokakban felmerül azonban a kérdés, hogy miután a járárssegítők betöltötték az elsődleges funkciójukat, már teljesen haszontalanná válnak? Hogyan lehet azokat a legoptimálisabban hasznosítani? Nos, a jó hír az, hogy a szóban forgó termékek még azután is a kis lurkók épülésének hasznát szolgálhatják, miután beöltötték a fő szerepüket, és a baba már képes az önálló helyváltoztatásra.

Hogyan hasznosíthatjuk a járássegítőt, ha a gyerek már kinőtte azt? - járássegítő funkciói

A legtöbb modern járássegítő többfunkciós

A gyártók, reagálva a szülői igényekre, sorra bocsájtják ki azokat a járássegítőket, amelyek többfunkciósak. Így nemcsak a gyerek egyéves kora környékén bizonyulnak nélkülözhetetlennek, de évekkel később, az önálló járás elsajátítása után is szórakoztathatják a csöppségeket.

Színek, számok és formák

járássegítő hozzájárul ahhoz, hogy a kis felhasználó minél korábban el tudjon igazodni a színek, számok és formák izgalmas világában. A mondás, miszerint a gyermek játszva tanul a legkönnyebben, ez esetben is helytálló.

Biztonságot adó stabil szerkezet

A tétován totyogó, bizonytalan kezdeti lépéseknél optimális, ha a gyerek rá tud támaszkodni egy stabil szerkezettel operáló, felhasználóbarát szerkezetre. Ha pedig a szóban forgó szerkezet hangot is kiad, illetve mókás játékokkal is fel van szerelve, a gyerkőc motiváltsága fokozódik. A legtöbb modern járássegítőn logikai játékok kapnak helyet: labirintus, memóriajáték vagy a kicsik örök kedvence, a labdavezető. Ezek a játékok az alig 1 éveseket még nem kötik le, viszont annál kellemesebb és értékesebb időtöltést kínálnak a gyermek második, harmadik életéve környékén.

A kreativitást is fejleszti

A gyerekek, különösen az óvodáskorúak, roppant szívesen vetik bele magukat a szerepjáték örömeibe. A gyerekek fantáziája elképesztő! A felnőtteknek unalmas, egyszerű használati tárgyakat is képesek fantasztikus tulajdonságokkal felruházni a szerepjáték során – hát még, ha a régi, talán már el is feledett játékaik kerülnek terítékre! Ha a gyerkőc épp a szerepjátszós korában van, mindenképpen érdemes előbányászni a szekrény mélyéről a régi járássegítőjét, és figyelni, amint a játék új életre kell a kifinomult képzelőerővel megáldott kis csibész tolmácsolásában.

Nagycsaládosok, figyelem!

Az igazán jó minőségű járássegítők akár több generációt is maradéktalanul kiszolgálhatnak. Amennyiben a gyerkőc már kinőtte a játékot, el is ajándékozhatjuk azt a rokoni, baráti körben – vagy ha családbővítésen gondolkodunk, megtarthatjuk azt a kistestvérnek.

Hirdetés (X)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük