Beköszöntött a kínai holdújév – elkezdődött a Sárkány éve

2024. február 10-én beköszöntött a holdújév Kínában és ezzel kezdetét vette a Sárkány éve. A Sárkány a leköszönő Nyulat követte. A holdújév kezdetét több mint egymilliárd ember ünnepelte a Kínától Dél-Koreán át Malajziáig.

kínai lámpadekoráció

A kínai holdújév, más néven tavaszi fesztivál vagy Csűan Csüe, az egyik legfontosabb és legnagyobb ünnep Kínában, amelyet hagyományosan a holdnaptár első hónapjának első napján ünnepelnek. Az ünnep az új év és a tavasz kezdetét jelképezi a kínai kultúrában, és az emberek számos hagyományos szertartást és szokást követnek megünneplése során.

A kínai horosztkóp 12 állatövi jegye adja az egyes évek nevét.

2024 a Sárkány éve

A kínaiak úgy tartják, hogy az egyes ember kilátásait az év és az élet során az „öt elem”: a fa, a tűz, a föld, a fém és a víz is befolyásolja.

A sárkány az ötödik az összes állatövi jegy közül, amely az alábbi években uralkodik.

Sárkány születési évei

1904,
1916,
1927,
1940,
1952,
1964,
1976,
1988,
2000,
2012,
2024.

A kínai kultúrában a Sárkány rendkívül fontos és tiszteletreméltó állatnak számít, amely sok pozitív tulajdonságot hordoz magában. A Sárkány éve általában a kínai kultúrában szerencsés és jóllehet kihívásokkal teli időszakot jelent, ugyanakkor lehetőségeket és fejlődést is hozhat az emberek számára.

Néhány általános jellemző a Sárkány évéről:

Szerencse és bátorság: A Sárkány évét általában szerencsésnek tartják a kínai kultúrában, és az emberek gyakran vállalnak nagyobb kockázatokat és projekteket ilyenkor.

Hatalom és hőség: A Sárkány az egyik legerősebb és legjelentősebb lénynek számít a kínai mitológiában, ezért az emberek gyakran tisztelettel és hódolattal tekintenek az adott év Sárkányára.

Kreativitás és intelligencia: A Sárkány éve ösztönzi az embereket a kreativitásra és az új ötletek megvalósítására. Ez az év gyakran kedvez az új projektek elindításának és a különböző területeken való fejlődésnek.

Vezetői tulajdonságok: A Sárkány évében születetteket gyakran vezetői képességekkel ruházzák fel. Ambiciózusak, erősek és hajlamosak a vezetői szerepek vállalására.

Fontos megjegyezni, hogy bár az állatövi jegyek bizonyos jellemzőket hordoznak magukban, ezek általánosítások, és minden egyes egyént egyedi tulajdonságok és élethelyzetek jellemeznek. A Sárkány évében születettek azért különlegesnek tartják magukat, mert az állatövi jegy hagyományosan erőteljes és pozitív tulajdonságokkal társított a kínai kultúrában.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük