56 csepp vér – színes magyar musicalfilm

Az 56 csepp vér című, 2007-ben készült színes magyar musicalfilmet ajánlom az ünnepre. A film az 1956-os forradalom emlékére írt azonos című rockmusical felvételeiből áll, melyhez összekötő jeleneteket vettek fel Kaszás Attila és Alföldi Róbert közreműködésével. Ez a felvétel volt Kaszás Attila utolsó filmje, a bemutatóra halála után került sor.

56 csepp vér – videó

2006. októberében, az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulóján mutatták be az 56 csepp vér c. nagyszabású musicalt, ami a egy évvel később az 56 csepp vár film alapjául szolgált.

Történetünk egy kicsinyke, határ menti településen zajlik, mely valós keresztmetszete a rettegett ’50-es évek terrorjának. 1956. október 23-án, az ÁVÓ a helyi orosz parancsnok lányának születésnapjára bált rendez. Ezen a bálon a fiatalok összecsapást terveznek a helyi karhatalmistákkal. A terv meghiúsul, mivel a budapesti forradalom kitörésének hírére a bál félbeszakad. Ekkorra már Juli, a helyi ávós parancsnok lánya és Robi, a fővárosból kitelepített színész fia egymásba szeret. Lehet-e ebben a forradalmi helyzetben a két ellentétes oldalon álló szerelmes szív egymásé? – olvasható a Port.hu oldalon.

A főbb szerepekben:

Kaszás Attila (Lőrinc)
Palcsó Tamás (Robi)
Veres Mónika (Juli)
Miller Zoltán (Mercutió)
Miller Lajos (Lear)
Alföldi Róbert (Aporius)
Keresztes Ildikó (Hostess)
Seress Zoltán (Herceg)
Puskás Péter (Genya)
Forgács Péter (Örnagy)
Balogh Erika (Örnagyné)
Hoffman Mónika (Svetlana)
Kiss Zoltán (Tibor)
Szakács Tibor (Szakaszvezető)
Szabó Simon (Lobo)

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük