Vuk idézetek + kvíz

A Vuk, az árván maradt rókakölyök akkor vált igazán ismertté, amikor 1981-ben bemutatták a Fekete István azonos című regényéből készült drámai kalandfilm műfajú rajzfilmet. Az animációs játékfilm rendezője Dargay Attila, producerei Budai György és Imre István. Forgatókönyvét Dargay Attila, Imre István és Tarbay Ede írták. Zenéjét Wolf Péter szerezte. A legismertebb Vuk idézetek mellett most egy kvízt is hoztam, amivel letesztelheted, mennyire ismered a kis rókával kapcsolatos tudásod.

kis róka

Vuk idézetek

A legendás rajzfilm főhőse Vuk, az árván maradt rókakölyök, akit nagybátyja, az öreg Karak nevel fel. Vuk az erdő leghíresebb vadászává válik, megleckézteti a Simabőrűt, túljár a falusi kutyák eszén, és rátalál Cselére, a szintén árva rókalányra, akivel családot alapít.

Elmentek, elmentek a simabőrűvel. De miért mentek el? Értem fognak jönni. Biztosan visszajönnek értem. Most már azt sem bánom, ha kikapok. Csak jönnének már! … Egyedül vagyok, kicsi vagyok, éhes vagyok! … Segítsetek Vuknak, a kis rókának! (Vuk, a családja kiírtása után)


„– Buta vagyok én, Karak?
– Nem vagy buta, csak még keveset tudsz.”


„Most maradj csöndben, Vuk! Nektek dolgotok van még. Karakot megölhette a simabőrű, de a rókák szabad népének nem szabad elpusztulnia.”


„Felnőttél, Vuk, ez a nap is eljött. Nem lesz ezentúl róka, aki ne elismeréssel mondaná ki a nevedet. Most már a magad ura vagy!”


„– Nagyon megmart a Simabőrű?
– Jobban már nem is marhatott volna meg. Majd elmúlik. Csak nagyon fáradt vagyok.
– Miért tetted ezt, Karak?
– Miért? Ne kérdezd ezt! Az én helyemben, te is ezt tetted volna. Nem volt más választás, te is tudod. Ha egyikünk ki nem tör, észrevesznek… és mindhárman elpusztulunk. És ti… Ti még csak most kezdtétek el az életeteket.”

Vuk, a legkedveltebb mesehős – kvíz

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük