Radnóti Miklós: Október + őszi versek kvíz

Radnóti Miklós: Október című verse az ősz varázsát hozza elénk a hulló levelek vibráló színeivel és az ősz nyugodt hangulatával. Radnóti mellett azonban több más költőnk is eleganciával szólt az év ezen időszakához kapcsolódó melankóliáról és nosztalgiáról, kiemelve az évszakok változásában rejlő szépséget és mélységet. Teszteld magad, hogy mennyire ismered a magyar költők őszről írt sorait!

Radnóti Miklós: Október

Hűvös arany szél lobog,
leülnek a vándorok.
Kamra mélyén egér rág,
aranylik fenn a faág.
Minden aranysárga itt,
csapzott sárga zászlait
eldobni még nem meri,
hát lengeti a tengeri.

1941

Magyar költők sorai az őszról – kvíz

A magyar költők őszi versei gyönyörűen érzékeltetik az őszi évszak lényegét. Ezek a versek az ősz egyedülálló szépségét és melankóliáját ábrázolják, leírva az ősz aranyló árnyalatait, a lehulló leveleket és a nyárból a télbe való keserédes átmenetet.

Az őszi versek szerzői élénk képeken és megrendítő szavakon keresztül a változás, a nosztalgia és az önvizsgálat témáit járják körül, arra invitálva az olvasót, hogy gondolkodjon el az idő múlásáról és az élet múlandóságáról.

A versek költői bepillantást nyújtanak az ősz varázsába, felidézve a nyugalom érzését és a természet múló varázsának megbecsülését.

Az alábbi kvíz magyar költők legszebb őszi verseiből kiragadott legszebb sorok felhaszálásával készült. Neked csak annyi a dolgod, hogy a három lehetséges válasz közül kitaláld, kitől származnak az idézett sorok.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük