Site icon Virágot egy mosolyért

Boldog születésnapot! videó

A születésnap köszöntése – ellentétben a csak néhány országban divatos névnap ünnepléssel – az egész világon hagyományos. Most én egy Boldog születésnapot virágos videót hoztam, hogy legyen mivel köszönteni a születésnapos ismerőseidet.

Születésnap ünneplése

A születésnapot, azaz az élőlények születési évfordulóját a legtöbb emberi kultúrában számon tartják. Az ünneplés módja kultúránként eltérő. A természeti népeknél gyakran vallási rítusok is kötődnek hozzá. A nyugati kultúrákban gyakran partikat rendeznek az ünnepelt tiszteletére.

Az ünnepelt ajándékot kap, a torta gyertyákkal és a virág elmaradhatatlan. Az ajándék akár egy apróság is lehet, de aki megteheti szívesen ajándékoz drága ékszert, autót vagy egyéb luxus cikket.

Az ajándék mellé Magyarországon régen szokás volt meghúzni a születésnapos fülét és humoros sorokkal köszönteni: „Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig.” Ez valószínűleg azért is terjedt el így, mert a fülünk az egyik szervünk, ami életünk végéig nő.

Persze azért voltak kedvesebb köszöntő rigmusok is:

Születésnapodon, nem kívánunk egyebet,
csendes lépteidet kísérje szeretet.
Szívedben béke, lelkedben nyugalom,
légy nagyon boldog ezen a szép napon.
Szívünk szeret ezt ne feledd,
a legtöbb mit adhatunk;
A családi szeretet.

Boldog születésnapot – videó

Versek, idézetek születésnapra

A torta, az ajándék mellé egy kis vers is jól jön, ezért ma néhány rövid régi születésnapi köszöntő versikét hoztam.

Henny Youngman úgy tartja, hogy „A világ legegészségesebb dolga a születésnap. Minél több van belőle egy embernek, annál tovább él.” Teljesen egyetértek vele, ahogy a most hozott további születésnapi idézetek többségével is.

A születésnapi versek és idézetek után most újabb jókívánságokat, születésnapi köszöntőket hoztam.

Újabb rövid, de velős születésnapi versek, idézetek sorát hoztam neves költők, gondolkodók tollából. Boldog születésnapot kívánok!

Exit mobile version