Site icon Virágot egy mosolyért

Virágcserepek megújítása – kreatív újrahasznosítás egyszerűen

A tavasz beköszöntével nemcsak a kertben, de a lakásban is frissességre vágyunk. A szobanövények átültetése mellett a virágcserepek megújítása is remek módja a tavaszi hangulat becsempészésének. Számos kreatív ötlettel dobhatjuk fel a cserépek külsejét, anélkül, hogy mélyen a zsebünkbe kellene nyúlni. Máris mutatom a legjobb megoldásokat, olvasónk is mesélnek arról, ők hogy varázsolták újjá a megunt virágcserepeket.

Virágcserepek megújítása: kreatív ötletek a tavaszi frissítéshez

Nézzük is rögtön, milyen módszerekkel adhatnk új kinézetet a régi virágcserpeknek, kaspóknak.

Festés

Dekupázs

Természetes anyagok

Egyéb ötletek

A virágcserepek megújítása remek alkalom a kreativitásunk kibontakoztatására. Ne féljünk kísérletezni a színekkel, anyagokkal és technikákkal, hogy egyedi és stílusos díszítést hozzunk létre. A megújult cserépek nemcsak a növényeinket díszítik, de a lakás hangulatát is feldobják.

Tippek:

Virágcserepek festése otthon

A kertészkedés örömeitől megfosztott téli és kora tavaszi időszak kitűnő alkalmat ad arra, hogy felkészüljünk a következő kerti és balkonszezonra. A megunt virágcserepek festése nem csak hasznos, de kellemes szórakozás is. Olvasóink meséltek arról, hogyan varázsolták újjá az elszíneződött, unalmassá vált virágcserepeiket. Nézd meg a tanácsaikat és fogj hozzá magad is!

Krisztinné Etus: „Amikor a nyári virágokat már kidobom, a balkonládákat alaposan átmosom és fertőtlenítem. De a külső oldalukat nem tudom tisztára mosni, ezért már évek óta újrafestem őket. Ez azért is jó, mert a ládák ellenállóbbak az időjárással szemben, de azért is szeretem, mert mindig új színt kapnak. Az idén a zöld szín nálam a domináns.

Pár éve meg láttam a netten hasonló virágtartókat és gondoltam, ilyeneket én is tudok csinálni. Mivel sok a virágokkal megvásárolt balkonedényem, hát valamit tudok velük kezdeni. Meglátva semminek tűnt a megoldás, de az odavezető út nem volt egyszerű.

Végül megtaláltam a megoldást és nagyon szeretem, mert a kertben nagyon jól mutat és anyagilag nekem is elérhető. Első köntösük kék-fehér volt, de most új köntöst kaptak, mert most a zöldbe vagyok szerelmes.

A legolcsóbbat, diszperziós festéket használok, mert ezt nagyon jól takar, olcsó és nem égeti le róla a nap. Nekem nagyon be vált. Beltérit veszek a legkisebb kiszerelést és nagyon kiadós. Főleg a kopott cserepekre jó, azokat nagyon jól takarja, az újakat meg kell csiszolni. A zománc festék egy idő után le pörög. 

Fehér festéket veszek és olyanra színezem, amilyenre én szeretném. Lakkot erre is föl lehet vinni, de akkor már nem tudom újrafesteni, vagy váltani kell alapozó festékre, de nekem az már drága.”

Gyöngyi Tóth: „Nálam kék színt kaptak a cserepek és a kanna is. Egyszerű kültéri diszperzitet használok.”

Mária Dobai Molnárné: Én a meggyötört cserepeket és kaspókat festés után dekupázsolom. Itt egy példa. Egyszerű akrill festékkel kenem le és végül kap egy réteg csónaklakkot, hogy bírja az időjárást.

Nagyon köszönöm az olvasóknak a hasznos tanácsokat!

Exit mobile version