Site icon Virágot egy mosolyért

Természetes alapú húsvéti dekoráció házilag

A húsvét nem csupán a csokinyuszikról és a tojásfestésről szól, hanem az otthonunkat is színesítő, virágokkal teli dekorációkról. Engedjük, hogy a természet meghódítsa az otthonunkat és inspiráljon minket a húsvéti virágos dekorációk létrehozásában! Olyan természetes alapú húsvéti dekorációk sorát hoztam, amelyeket otthon bárki saját maga is elkészíthet.

Virágos húsvéti dekorációs ötletek

A húsvét az év legvirágosabb, legszínpompásabb ünnepe. Az ünnepi asztalra kerülő húsvéti dekoráció elkészítésénél igazán egyszerű dolgunk van. A húsvét szimbolikus virágai, a barka, a nárcisz,  a tulipán, az árvácska, a kankalin, mind az éledező természet szépségeit varázsolják a lakásba. Szinte minden kertben megtalálhatók, de megfizethető áron hozzájuk is juthatunk. A vágott virágok mellett a  cserepes virágok is jól kiegészíthetik az ünnepi dekorációt.

Természetes alapú húsvéti dekoráció készítése házilag

A rügyező, lombfakadás előtt virágzó fák, cserjék, az ezer színben pompázó hagymás és egyéb lágyszárú növények illata, életerőt sugárzó üde színe fantasztikus lehetőségeket biztosít a tavaszi fáradság leküzdéséhez.

A hosszú téli napok után jól esik rácsodálkozni a tavasszal virágzó növények forma- és színgazdagságára, beszippantani friss illatukat. A virágokból kiáramló energiák olyan erőket közvetítenek, amelyek hangulatunkra, közérzetünkre is kihatnak.

A rengeteg bódító illatú és színvilágú virág nagyon jó alkalmat ad a kísérletezésre. A friss virágokból készített csokrok, ajtódíszek, cserepes növény összeültetések, tűzött kompozíciók otthonosabbá, vidámabbá varázsolják a környezetünket.

Nagy híve vagyok a természetes anyagoknak, ezért ma ilyenekre mutatok példát.

Fel tehát a vidámságra. A levágott ágakon jól mutatnak a festett tojások, a régi kincses ládikóból előbányászott régebbi dekorációk. Élvezet megpihentetni a szemet a vidám színekben pompázó virágok, kedves kis állatok, kiegészítők együtteséből összeálló tavaszi kavalkádon.

A sárga, a nap színe semmiképp ne maradjon ki a dekorációból, hisz az nagyon hatásos eszköz a rosszkedv, a szomorúság ellen is.

A húsvéti dekorációk fontos kellékei a tavaszt idéző virágok. Legyen szó akár a nappalink, akár az ünnepi asztal feldíszítéséről, a kötelező elemnek számító tojások mellett a virágoknak is ott a helyük. Legtöbbször az ilyenkor nyíló tavaszi hagymásokkal díszítünk, de a Pelargonium for Europe szakértői arra bíztatnak mindenkit, hogy bátran dekoráljanak muskátlival is. Fotókon is megmutatták, hogyan illeszthető be a hagyományos kelléket tartalmazó húsvéti dekorációba a könnyen elérhető és gondozható, színes virágú nemes muskátli.

Húsvéti dekorációk a Pinterest albumomban

További húsvéti dekorációkat találsz a Pinteresten.

Az ünnepi dekorációk létrehozásakor csak a képzeletünk szabhat határt. Engedjük, hogy a virágok és a tavasz varázsa átjárja otthonunkat, és tegyük még vidámabbá az idei húsvéti ünnepeket!

Exit mobile version