Site icon Virágot egy mosolyért

Házi porcelángyurma karácsonyi díszekhez

A házi porcelángyurma készítése igazi jó családi móka. A gyerekekkel közös kreatívkodás boldog perceket okoz a család minden tagjának, az elkészített karácsonyi díszek akár ajándékul is szolgálhatnak. A nagyi tuti elolvad a kis kezek munkájától. Itt a recept a porcelán gyurma saját kezű elkészítéséhez és néhány ötlet a dekorálásához.

Házi porcelángyurma készítése

Illésné Nagy Mária mutatja meg, hogy alakul át az egyszerűen összeállítható házi porcelángyurma a karácsonyfa legszebb ékévé.

„Nagy divatja van ezeknek a fantasztikus szépségű, ragyogó fehérségű díszeknek.
Rengetegféle, fajta dísz, akár medál (nyaklánc) is készíthető belőle, valóban csak a fantázia, a kreatív szárnyalás és a csillagos ég a határ a megvalósításuknál 
Olcsó, egyszerű hozzávalók és kis kézügyesség szükséges hozzá, gyerekeknek is kitűnő elfoglaltság és sikerélmény az elkészítése!

Hozzávalók

Házi porcelángyurma karácsonyi díszek elkészítése

További tippek:

Ha díszeket készítetek, ne felejtsetek el lyukat fúrni ill. alakítani a formán, én hústűt használtam, de jó a fogpiszkáló vagy szívószál, ha nagyobb lyukat szeretnénk készíteni.

Érdemes néhány gyönyörű elkészített munkára rákeresni a neten, lehet róla „koppintani, ihletet, ötletet meríteni.

Amikor először készítettem, akkor sem volt semmi gondom vele, be kell tartani a pontos arányokat és sikerülni fog!

Remélem érthető volt a leírás, igyekeztem részletesen leírni, és a készítés során tapasztaltakat is megosztani veletek.

Aki szeretné lakkozhatja is, csillámos lakkal pl. körömlakkal is díszíthető a kész, megszáradt forma. Sőt, pici festékkel színezni is lehet az alapot. Bár, a hófehér a legszebb,szerintem. 

Jó kreatívkodást kívánok !
Megéri belefogni, mert gyönyörű lesz a végeredmény és nagyon jól lehet dekorálni vele!

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Illésné Nagy Máriának!

További kreatív ötletek a karácsonyi készülődéshez

Karácsonyi csináld magad válogatást hoztam, amelyben dekorációs ötleteket gyűjtöttem össze az otthon karácsonyi díszekbe öltöztetéséhez. A saját kezűleg megvalósítható kreatív díszítések egy része ajándéknak is kitűnő.

Exit mobile version