Site icon Virágot egy mosolyért

Mennyibe kerül az alkalmi takarítás Budapesten?

Amennyiben szakemberek által szeretnéd tisztán látni a lakásod Budapesten vagy környékén, rá kell áldozni egy kisebb összeget. De szükséges ez egyáltalán?

Mennyibe kerül egy alkalmi takarítás?

Egy alkalmi takarítás Budapesten több mint 15.000 Ft-ot is elvihet, míg ezek a számok vidéken mérhetően kevesebbek. Amennyiben persze elégedettek vagyunk a végeredménnyel nagy valószínűséggel visszahívhatjuk a takarítót, hogy ugorjon be rendszeresen, aminek lényegesen kedvezőbb az ára, akár 9.000 Ft is lehet a fővárosban, és egy alkalmi takarítás árából akár két rendszeres takarítás is kijöhet, ha jól választjuk meg a helyet és munkást, aki végzi. Ezek az árak persze nagyban függenek a lakás vagy ház méreteitől, a bútorok minőségétől, hogy hány ember szükséges a feladathoz és hogy milyen munkákat akarunk elvégeztetni. Amikor már ilyenre szánjuk magunkat, fontos olyan embert találni, aki nekünk pont megfelelő alapossággal végzi el a munkát. Alkalmi takarításkor az emberek szeretik, ha a ház minden négyzetcentimétere csillog-villog miután visszatérnek, úgyhogy fontos a szakértőkkel megbeszélni, hogy mennyi a tisztítás, hogy nem csak egy felmosás és egy portörlés lesz. Plusz költségeket adhat hozzá persze, hogyha ablakpucolást vagy éppen egy mélyebb padlószőnyeg tisztításra fáj a fogunk.

Miért alkalmazzunk inkább a szakértőt?

Ezeknek az összegeknek a hallatán biztos a te fejedben is megfordult, hogy miért fizetnél ennyit valakinek azért, hogy kitakarítson. Megéri-e? Hiszen azt te is meg tudod csinálni, nem? Hadd szomorítsalak el, nem! A vegyszerek, amikkel a profik rendelkeznek, áruk elemenként 2.000 Ft-tól akár 6.000 Ft-ig terjedhet. Na most ezekből akár 4-5 darabra is szükség lehet, ami nagyon jó esetben is 10.000 Ft fölötti összeg. Az eszközökről már ne is beszéljünk. Sok olyan elektronikai dologra lehet igénye a házadnak amire nem is gondolnál. Ezek elemenként legjobb esetben 80.000 Ft és 100.000 Ft közötti összegre tehetők. Többek között ezért vannak a takarító szolgáltatásoknak olyan magas díjazásuk, hogy visszajöjjön az áruk.

Miért és hogyan válasszunk szakembert?

Amennyiben nem szeretnél vagyonokat költeni egy alkalmi kitakarításra, van egy nagyon jó hírem. A Qjob.hu oldalán lényegesen kedvezőbben kereshetsz takarítókat, ráadásul a keresés folyamata teljesen ingyenes. A díjmentes regisztráció után csak meg kell hirdetned a feladatot és várni, hogy jelentkezzenek az emberek. Amennyiben valakinek felkelti az érdeklődését az ajánlatod üzenetet ír a bejegyzésed alá, amivel, ha felkeltette a figyelmedet már neki is szánhatod a munkát. Mindezek előtt, persze leellenőrizheted az oldalát, hogy hány munkát vállalt el, hogy hányat fejezett be és hogy ezekre milyen értékeléseket kapott. Ilyen kritériumok között azért, már lényegesen egyszerűbb kiválasztani a neked megfelelő embert a feladatra. Ezek után persze még nincsen vége. Meg kell vele beszélni az árat, hogy az milyen mély takarítást foglal magába, hogy az egyén utazási költsége benne van-e és hogy az ár tartalmazza-e a munkadíjat, vagy csak az eszközök árát és arra még külön kell szánni. Ezek ellenére, nagy valószínűséggel sokkal olcsóbban fogsz a Qjob oldalán munkaerőt találni, mint bármelyik takarító szolgálatnál. Ajánlott olyan embert alkalmazni a feladatra, aki a közelében lakik, így a kiutazási költsége akár a nullával lehet egyenlő, de vannak, akik ilyeneket nem is számolnak bele.

Ezek után persze a te döntésed, hogy megbízod-e az adott illetőt vagy tovább keresed az igazit. Javarészt az ilyen munkavállalókkal is meg lehet beszélni egy rendszeres takarítást, ha elégedettek vagyunk az általuk nyújtott eredménnyel.

Hirdetés (X)

Exit mobile version