Site icon Virágot egy mosolyért

Juta filigrán kézműves technika

A juta filigrán egy egyszerű kézműves technika, amivel csodálatos tárgyakat, lakásdekorációkat készíthetünk. Az ősi időkben a mintákat finom aranyból, ezüstből és rézből csavarták, napjainkban juta zsineg ragasztásával és egy kis fantáziával jönnek létre a különleges tárgyak.

Juta filigrán technika

„Juta filigrán. Kötél, juta zsineg, zsákvászon…… és a fantázia!

Ragasztásos technikával készül. A juta zsineg egy ( trópusi, szubtrópusi), termesztett növény rostjaiból készített vékony kötél, zsineg, a juta szálakból sodorva. Több féle anyagot készítenek belőle : zsinegeket, köteleket, zsákvászont, szigetelést stb…. Széles körben használják a textiliparban. Erre a technikára az interneten találtam rá , és nagyon megtetszett. Gondoltam kipróbálom! Még van mit gyakorolnom, hogy a profik közelébe jussak! Eddigi munkáim szeretném megmutatni Nektek!

Gazdaboltban és kenderboltban vásároltam anyagokat, meg nagyobb írószerboltokban. De nagyobb multiknál is biztos kapsz juta zsineget, a kertészeti részlegen.

A még kevéske kis tapasztalatomból annyit tanácsolnék, hogy a műanyag madzagokkal nehezebb egy kicsit dolgozni, jobban csúszik, de nem kizáró ok a munkához.

Ragasztót én univerzális, iskolai, irodai ragasztókat használok, meg a ragasztó pisztolyt. A gyöngyöket meg olyan boltokban szerzem be, ahol kreatívkodáshoz lehet dolgokat venni.

Ötleteket, és értékes videókat meg a Printeresten nézek! Sok örömet kívánok, meg persze sikeres mukákat! – ajánlotta figyelmünkbe a juta filigrán kézműves technikát Csikósné Jolika.

Ez a technika arra is alkalmas, hogy akár egy egyedi karácsonyi üdvözlőlapot készítsünk belőle szeretteinknek.

 Oktató videó

Nagyon köszönjük a fotót Csikósné Jolikának!

Exit mobile version