Site icon Virágot egy mosolyért

II. Erzsébet és Paddington maci – videó

A 2022. szeptember 08-án 96 éves korában elhunyt II. Erzsébet királynőt Nagy-Britannia mellett az egész világ gyászolja. Magam részéről egy három hónappal ezelőtt készített videóval tisztelgek a több mint 70 évig uralkodó királynő előtt. Nézd meg Te is II. Erzsébet és Paddington maci buckingham-palotai teázásáról készült bájos és humoros videót.

II. Erzsébet és Paddington maci teázása

II. Erzsébet az Egyesült Királyság leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodója volt, több mint 70 évig uralkodott. A köztiszteletben álló királynő nemcsak Nagy-Britanniában uralkodott, összesen 15 ország -köztük Kanada, Ausztrália és Újzéland élén – állt. II. Erzsébet kedvenc nyári lakjában, a skóciai Balmoral kastélyban hajtotta örök álomra fejét. Utódja legidősebb fia, Károly lesz, aki III. Károly néven foglalja el a trónt.

II. Erzsébet 1952 óta viselte a koronát. Beiktatásának napjára emlékezve 2022 júliusában nagyszabású Platina Jubileum partit tartottak. Ekkor vetítette le a BBC azt a videó is, amiben a királynő a Buckingham-palotában látta vendégül Paddingtont, az angol mesehőst.

A Paddington egy 2014-es élőszereplős animációs vígjáték, amelyet Paul King írt és rendezett. King és Hamish McColl történetéből fejlesztették ki, amely a Michael Bond által megalkotott Paddington Bear történetein alapult.

A videóban Paddington maci és a brit uralkodó a fényűző királyi palotájában teázgat. Paddington az ötórai tea mellé süteményt is kapott. Aztán csinált egy kis felfordulást is, amiért cserébe felajánlotta kalapjából a királynőnek „vészhelyzetre tartogatott” narancslekváros szendvicsét.

Az uralkodó ezt udvariasan visszautasította. Majd megmutatta, hogy az Ő táskájában is lapul mindig a marmaládés szendvics.

Az uzsonna befejeztével Paddington köszönetet mondott II. Erzsébetnek az elmúlt hét évtizedért, majd a Queen We Will Rock You slágerével megkezdődött a nagyszabású záróünnepség.

Exit mobile version