Site icon Virágot egy mosolyért

Hála idézetek a Hála Világnapjára

Hála idézetek sorát hoztam a Hála Világnapjára. 1965-ben a Hawaii szigetén tartott ENSZ találkozón döntöttek arról, hogy szeptember 21-e legyen az a nap, amikor hálát adunk mindazért a sok jóért, ami körülvesz minket. 

Hála idézetek a Hála Világnapjára

Nem vagyok hálás a kínjaimért. Azért viszont igen, hogy mindezek ellenére milyen emberré váltam.

Lara Parker (laraeparker)


„Légy hálás azért, amid van, és vedd úgy, hogy a pohár félig tele van!” De szerintem ez baromság. Attól még, hogy azt mondják, valakinek valahol a világban nagyobb gondja van, mint nekem, én nem fogom jobban érezni magam. (…) Tudom, hogy lehetne rosszabb. Azonban attól, hogy tudom, hogy mások is szenvednek, én nem fogok kevésbé szenvedni.

Lara Parker (laraeparker)


Uram, bármit is tartogat számomra a jövő, tartsd meg és növeld bennem a hála érzését! Aki hálás, az gondolkodik – és aki gondolkodik, annak tulajdonképp soha nem szabad hálátlannak lenni.

Adalbert Ludwig Balling


A hála is édes kötelék; a hálás szív soha sem lehet teljesen boldogtalan.

B. Büttner Lina


Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: „Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!

Ismeretlen


Te adtál nekem életet, és ami még fontosabb, leckéket arra, hogyan kell élni. Te vagy minden jónak a forrása, amit elértem életem során. Mami, köszönetet mondok mindazért, ami vagy és ami én vagyok.

David L. Weatherford


Amikor reggel kinyitod a szemed, mondj köszönetet a napfényért, és azért, hogy élsz és erős vagy. Mondj köszönetet az életedért és a létezés öröméért. Ha pedig nem látsz magad körül semmit, amiért köszönetet mondhatnál, magadban keresd a hibát.

Tecumseh


A hála érzés, és mint ilyen, megfoghatatlan, felmérhetetlen és emberi értékfogalmakkal ki nem fejezhető. Csak akkor van jogod számon tartani, ha Te tartozol vele másnak. Ez lelkiismereted feladata.

Wass Albert


Ha fáj a szíved, ha megbántottak, a sérelmed, a bűnt írd homokba, így azt könnyen elfújja az irgalom szele. (…) Ha pedig jót tesz veled valaki, azt vésd kőbe, hogy emlékezetedben örökké megmaradjon!

Böjte Csaba


Az elégedettség titka, hogy hálásak vagyunk az élet ajándékáért.

Ernst Ferstl


Ha gyereked lesz, már nem látod annyira sötéten a világot, mint korábban. Tompul a világ abszurditása és rútsága, az emberek többségének határtalan ostobasága, és azok gyávasága, akik falkában támadnak. Ha gyereked van, fényesebben ragyognak a csillagok az égen. Minden hibádat, tévedésedet és baklövésedet helyrehozza a hála, amit a gyermek tekintetében látsz.

Guillaume Musso


A hála olyan, mint a rózsa. Táplálni kell, öntözni és ápolni, szeretni és óvni.

Dale Carnegie

Exit mobile version