Site icon Virágot egy mosolyért

Préselt virág kompozíció készítése

A virágok sosem mennek ki a divatból, legfeljebb a felhasználási módjukban jönnek elő újabb és újabb trendek. A préselt virág kompozíció készítése az én gyerekkoromban nagy divat volt, aztán valahogy elfelejtődött. Most viszont azt látom, hogy egyre többen választják ez hobbijuknak. Cikkünkben most Jolika avat be bennünket az egyszerű és látványos hobbi rejtelmeibe.

Préselt virág kompozíció készítése

A virágok préselése gyerekkorom egyik kedvenc foglalatossága volt. Imádtam megtalálni a növényt, ami alanyul szolgálhat. Aztán bíbelődni vele, hogy szépen kifeküdjön, rásimuljon a papírra és a legszebb formáját mutassa majd az új életében. A hosszú száradási, préselési idő azonban már nem volt kedvemre.

A préselt virágokból annak idején nemcsak fali képeket készítettünk, hanem minden napos használati tárgyakat, például könyvjelzőt is. Több apró virág azonban a barátnőim emlékkönyvében landolt. Akkoriban az is nagy divat volt. Szép idézeteket írtunk és szívecskéket, virágokat rajzoltunk vagy épp ragasztottunk a féltett kis könyvecskébe.

Na de nézzük mit mond Jolika a hobbijáról!

„A leszedett virágokat papírkéztörlőben, nagy, nehéz könyvekben lepréselem, szárítom. Több hónapos munka erdménye ez. Nincs benne semmi titok, bár ki megcsinálhatja. A száraz növényeket egy dossziéban tárolom. Ezek feldolgozásra várnak….😊

Utána nézek ötleteket a Printeresten, és saját fantázia alapján elkészítem a képeket.😊”

Nagyon köszönjük a fotókat és az ötletet Jolikának!

Tippek a növények préseléséhez

Exit mobile version