Site icon Virágot egy mosolyért

Körömvirág krém készítése házilag

A körömvirág (calendula) az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk. Sokféle gyógyterméket készítenek belőle. A körömvirág krém például hatékonyan alkalmazható a vágások, horzsolások és kisebb égési sérülések, mint például a napégés esetén is. Puhítja a száraz bőrt, enyhíti az ekcémát és a bőrgyulladások tüneteit, ápolja a csecsemők és a gyermekek érzékeny bőrét és segít eltüntetni a pattanásokat. A körömvirág krém készítése házilag is roppant egyszerű, rögtön mutatok is két receptet hozzá.

Körömvirág krém készítése házilag

A kerti körömvirág (calendula) egyszerűen gondozható gyógynövény, aminek a sárga virágfejei díszítőértékkel is bírnak. Előzőleg már mutattam, hogy készíthetünk saját kezűleg körömvirág maszkot, most nézzük, hogy készül a házi körömvirág krém. Rögtön két változatot is mutatok.

Körömvirág krém zsírral

Hozzávalók

Elkészítése

A zsír helyett sheavaj és kakaóvaj keverékét is használhatjuk. Arckrémhez E-vitamint és mandulaolajat is adhatunk, de csak ha már kihűlt.

Hűtőben, lezárva tárolva sokáig eláll.

Házi körömvirágkrém méhviasszal

Hozzávalói

Elkészítése

Körömvirág krém felhasználása

A körömvirág krémet hatásosan alkalmazhatjuk különböző bőrproblémákra, mint például ekcémára és a nap okozta égésre. Vékony rétegben a bőrre kenve rövid idő alatt csillapítja a gyulladást. Friss tetoválás után is nagyon nyugtató. Pattanások kezelésére is kiváló.

Exit mobile version