Site icon Virágot egy mosolyért

Folyékony házi mosógél készítése – olcsó és hatásos mosószer

A mai bődületesen magas mosópor árak mellett igazán jól jön egy saját kezűleg és legfőképp olcsón elkészíthető mosószer. A folyékony házi mosógél mindazt tudja, amit bármelyik márkás, a boltban méregdrágán árult mosószer, az ára viszont csak töredéke azoknak. A környezetkímélő gél állagú mosószer színes és fehér ruhákhoz egyaránt használható. Próbáld ki és döntsd a pénztárcabarát mosás mellett!

Folyékony házi mosógél készítése

Miért is költenénk drága mosószerekre, amikor otthon egyszerűen saját magunk is elkészíthetjük a színes és fehér ruhák tisztításhoz egyaránt alkalmas, ugyanakkor pénztárcakímélő mosószert. A mosógél a mosógépet sem károsítja, bátran használhatjuk éveken keresztül. Persze ettől függetlenül nem árt időnként a vízkőtelenítés, például ecettel kitisztítani a mosógépet.

Hozzávalók

Elkészítése

Saját kezűleg készített mosószer felhasználása

A házi mosógélt színes és fehér ruhákhoz egyaránt használhatjuk. Nem fakítja ki a ruhák színét és szépen, tisztára mos. Egy mosáshoz 0,5 dl folyadékot használjunk. Fehér ruhák mosásánál érdemes egy kis nátrium-perkarbonátot is adagolni a mosószertől, amitől még fehérebbek lesznek a mosott ruhák.

Ökoanyu tanácsai folyékony házi mosószer készítéséhez

Nagy Réka, azaz Ökoanyu videóban is megmutatta, hogy készül a szuperhatékony és szuper olcsó házi mosógél.

Nézd meg a többi Csináld magad! – DIY praktikát is.

Exit mobile version