Virágos programok június 24-25 között

Szuper virágos programokkal csalogat a 2017. június 24-25 közötti hétvége. Nem lesz egyszerű a választás. Nézzük milyen a virágos programok júniusi felhozatala!

virágos programok június

Magyar Orchidea Társaság nyílt nap Füvészkert, Budapest – 2017. június 24

A látogatók bepillantást nyerhetnek az Orchidea Társaság működésébe, láthatnak orchidea zsűrizést, orchideabemutatót és vásárolhatnak is.

Belépőjegy: 950 ft

Kedvezményes belépőjegy: 500 ft

A Magyar Orchidea Társaság tagjai számára – tagsági igazolványuk felmutatásával –  a belépés ingyenes !

Az orchideák 10 és 15 óra között tekinthetők meg, a kert 9 és du. 17 között tart nyitva.

Szentivánéji hangverseny a Vácrátóti Botanikus kertben, Vácrátót – 2017. június 24

2017. június 24-én /esőnap 25./ 19.30 órakor kezdődik az Új Harmónia Fúvósegyüttes „Szentivánéji„ hangversenye W.A. Mozart, F. Krommer-Kramar, J. Strauss, Farkas Ferenc és Ott Rezső műveivel.

A koncert előtt vezetőlapos kerttörténeti sétát tehet a közönség, a muzsika után pedig szentjánosbogár sétára invitáljuk Önöket (amennyiben a rajzás lehetővé teszi).

Szentjánosbogár rajzás a Vácrátóti Botanikus kertben, Vácrátót – 2017. június 16- július 2

A fűben, az aljnövényzeten várakozó röpképtelen nőstények világítva várják párjukat. A hímek – akik sokkal kisebbek a nőstényeknél – szintén világítanak, s röpködve keresik rövidke életük értelmét. A séták elsődleges célja eme természeti tünemény bemutatása, de természetesen szakvezetőink segítségével az érdeklődők megismerhetik az adott térség természeti és kulturális értékeit is.

Az esti séták időtartama 1,5 óra
Indulás: minden nap 20:30-kor
A séta befejezése: 22:00

Részvételi díj: (csak elővételben!!!)
felnőtt: 1.500Ft/fő
gyermek: 1.000Ft/fő

További információk a botanikus kert oldalán.

Szentjánosbogár rajzás az Alcsúti Arborétumban, Alcsútdoboz – 2017. június 17 – július 2

J Ú N I U S hónapban, S Z E N T I V Á N É J környékén egyedi természeti jelenség a S Z E N T J Á N O S B O G Á R T Á N C ! 😉 Csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik június második felében ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik a Szentjánosbogarak rajzását, amely egyedi élményt nyújt. Ezernyi fénylő zöld lámpásként repkedve nyújtanak látványosságot bevilágítva az Arborétumot. Hogyan világít a Szentjánosbogár? Honnan ered az elnevezése? Milyen életmódot folytat? Az Alcsúti Arborétum szakvezetésein minden kérdésre választ adnak képzett szakvezetőin

Az Alcsúti Arborétum pénztárában a Szentjánosbogár szakvezetésre

10:00 – 21:00 óráig vásárolhatóak meg a jegyek:

FELNŐTT: 2.000 Ft

NYUGDÍJAS: 1.000 Ft

DIÁK (nappali tagozatos): 1.000 Ft

GYERMEK: 3 éves kor alatt INGYENES!

További információk az arborétum oldalán.

Víz, Zene, Virág Fesztivál, Tata – 2017. június 23-25

A XXIV. alkalommal megrendezésre kerülő összművészeti fesztivál minden korosztály számára fergeteges programot kínál. A Tatai vár, az Eszterházy-kastély és az Öreg-tó csodás környezte ad helyet a koncerteknek, kiállításoknak, kirakodó vásárnak és a Virágkötészeti Magyar Bajnokságnak. A Török kori átjáróban virágkötészeti kiállítást rendeznek.

Részletes program a  Víz, zene, virág fesztivál honlapján.

Előző években készített élmény beszámolóm itt olvashatod el. Itt pedig a fotókat találod.

Rózsaünnep, Szőreg – 2017. június 23-25

Június 23 és 25 között a rózsatermesztéséről híres, Szeged melletti Szőreg számos kiállítással és kulturális programmal hívogatja az érdeklődőket, immár a XIX. alkalommal. Lehetőség nyílik betekinteni a rózsatermelők mindennapjaiba, megismerhetjük a rózsaföldeken folyó napi munkát. Magyarország első Rózsamúzeumában az évszázados múltra visszatekintő tárgyi- és írásos emlékeket mutatják be a rózsatermesztés hagyományát.

A Rózsaünnep fő látványossága a szombat délutáni  karneváli felvonulás, ahol több százezer rózsaszállal feldíszített ünnepi menet vonul végig Szőreg utcáin. A felvonulást követően hajnalig tartó koncertek, színpadi programok, tűzijáték szórakoztatja a Szőregi Rózsaünnep vendégeit.

Levendula Fesztivál, Tihany – 2017. június 19-25

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság és a tihanyi Németh László Művelődési Ház szeretettel vár mindenkit a XII. Levendula Hetekre és Levendula Fesztiválra.

A levendula `SzeddMagad` akció előreláthatólag 2017. június 19. – 2017. június 25. között minden nap 9.00 órától 19.00 óráig tart, a virágzás függvényében.

levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. A pár éve megépült Levendula Ház Látógatóközpontban megismerkedhetünk a levendula feldolgozásának különböző módjaival. A népművészei kirakodóvásáron kézműves játszóház keretében saját magunk is készíthetünk levendulás díszeket. A Tihany melletti levendula földeken pedig szedd magad akció keretében akár saját magunk is begyűjthetjük a gyógyteának, a finom fűszernek vagy ajtódísznek szánt levendula kötegünket.

Itt elolvashatod, milyennek láttam én a Levendula Fesztivált.

A Minden, ami virág Facebook oldalon pedig további képeket találsz.

További információik a fesztivál hivatalos oldalán.

Zöld szépség vasárnap, kiskertpiac, Budapest – 2017. június 25

szépség a kertből:) természetes kencék, kozmetikumok, természet közeli dizájn, fenntartható öltözék…és persze növény- és, virágszépségek, gasztronómiai finomságok

Időpont: 2017. június 25. 10:00 – 16:00

Helyszín:  kiskertpiac Anker’t, Budapest, Paulay Ede utca 33, az Újszínház mellett

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük