Mikor és kinek illik virágot ajándékozni? – villám kvíz

Virágot ajándékozni minden alkalomra jó ötletnek tűnhet, de vannak helyzetek, amikor nem illik. Sőt, van amikor a virág csak kellemetlen helyzetbe hozza a megajándékozottat, egyszerűen nyűg számára. Hoztam egy villám kvízt, amiből pillanatok alatt kiderül, tudsz-e helyesen virágot ajándékozni. 

A virágok már az ókori emberek életében is fontos szerepet játszottak. Őseink épp úgy örömet és vigasztalást nyertek benne, mint a modern kor embere. Minden kornak megvolt a jellemző virága. A nemesítéseknek köszönhetően manapság olyan fajtáknak is örülhetünk, amiket elődeink még nem ismerhettek.

A virágokhoz is fűződnek babonák, illetve felruházták őket különböző tulajdonságokkal, így kialakult sajátos jelrendszerük, szimbólumokká váltak. A virágajándékozás nemes gesztus a megajándékozott felé. Jól meg kell választani a virágokat, hisz azok virágok hordozzák üzenetünket, mindent elmondanak helyettük.

Virágot ajándékozni dupla élvezet. Öröm a megajándékozónak és öröm a megajándékozottnak. Éljünk vele bátran minél gyakrabban!

virágot ajándékozni

Kvízt ígértem, itt is van! Kezdhetjük?

Mikor illik és mikor nem virágot ajándékozni?

Tovább tesztelnéd a tudásod illemtan témakörben? Látogasd meg Pántyéné Horváth Klára Playbuzz kvízeinek oldalát!

Úgy érzed lenne még mit tanulnod a miden napos és az  üzleti etikettről? Stíluskommunikátor Klára honlapján sok hasznos információt találsz.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük