Csodálatos a tavasz Losinj-szigeten – videó

Beköszöntött a tavasz a horvátországi Losinj-szigeten. Az Adria kis ékszerdobozán a természet legalább egy hónappal előrébb jár, mint nálunk. Gyönyörködj egy videóban a csodás Losinj szépségeiben!

tavasz Losinj-szigeten

Losinj-sziget az Adria északi részén, a Kravner-öböl szélén, a nyílt tenger szomszédságában terül el, az Adria 11. legnagyobb szigete. Hirtelen mélyülő, sziklás tengerparti szakaszok és a lankás homokos partok váltják egymást.

Kedvező klímája miatt gyógyhelynek számít, allergiások számára ideális. A nyári átlaghőmérséklete 24 fok, a téli átlag hőmérséklet pedig plusz 7 fok. 

Legnagyobb településén, Mali Losinjban sok szépen felújított monarchiabeli villát találunk. A korábban olasz fennhatóság alatt is álló szigetet egészen Velencéig közlekedő, rendszeres hajójáratok kötik össze Olaszországgal.

A sziget növényvilága rendkívül gazdag. Több mint 1000 fajta növényt, köztük 230 gyógynövény és 80 egzotikus fajt találunk. Ez utóbbiak nem őshonosak itt, hanem betelepítették. Vizeiben 95 halfajta él.

A legfontosabb megélhetési forrás a turizmus. A történelmi kötődés na és a magas árak miatt főleg olaszok nyaralnak itt előszeretettel. 

Tavasz Losinj-szigeten

Nagyon köszönöm a fotókat Gurka Gabriellának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük